Ekonom/Löneadministratör

Arkitekterna Krook & Tjäder arbetar inom arkitekturens alla delar - arkitektur, samhällsplanering, landskaps- och inredningsarkitektur, produktdesign samt som processpartner. Med över 200 medarbetare besitter vi spetskompetens inom många områden samtidigt som företaget vilar på en bred kunskapsbas. Våra kontor präglas av god stämning och dynamik, med möjlighet till stor frihet och ansvar. En prestigelös och öppen arbetsplats där ingen står i vägen för någon och där det finns en gedigen omtanke. Hos oss finns det alltid stora möjligheter att utveckla och att utvecklas.

Tjänsten

I din roll som erfaren löneadministratör/ekonom kommer du fylla en viktig funktion hos oss på Krook & Tjäder. Vi är ett härligt gäng som längtar efter att bli en till.

I ditt arbete kommer du att arbeta självständigt men i nära samarbete med övriga kollegor på ekonomiavdelningen samt med HR. Vi är måna om att stötta varandra, utbyta idéer och hitta nya lösningar tillsammans.

Du kommer ansvara för lönehanteringen för Krook & Tjäders drygt 200 anställda (i åtta bolag). Det omfattar bearbetning och sammanställning av löneunderlag, traktamente, utlägg, förmåner, nyanställningar och slutlöner, kontrolluppgifter, rapportering av sjukfrånvaro samt rapportering till Collectum, FORA, Svenskt Näringsliv etc.  I din roll ingår även närliggande områden/frågor såsom pensioner, tjänstebilar och annan personaladministration. Du kommer vara ett uppskattat stöd för alla dina kollegor i frågor som rör deras lön.

Utöver lönehantering kommer du att sköta ekonomin för ett av koncernens bolag, vilket innebär löpande bokföring, fakturering och kundreskontra, leverantörsreskontra, avstämningar, skatter och avgifter, kvittohantering, betalningar, budget, rapportering och bokslut.

Lönerna skapas i vårt lönesystem Visma och underlag hämtas från vårt ekonomi- och tidrapporteringssystem Maconomy.

Ekonomiavdelningens uppdrag är att vara en stöd- och servicefunktion som servar samtliga anställda på Krook & Tjäders alla kontor.

Egenskaper

Rollen kräver att du som person är öppen och lyhörd. Prestigelöshet och omtanke är några av våra ledord. Du har en mycket hög känsla för service. Det är viktigt att du gillar ordning och reda och är noggrann. Du trivs med att arbeta självständigt, tar egna initiativ och driver arbetet framåt. Samtidigt är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra.

Du har en positiv inställning med god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete.

Kommunikativ samt behärskar svenska i tal och skrift.

erfarenhet

Du är utbildad redovisningsekonom och har 3-5 års erfarenhet av kvalificerat lönearbete samt erfarenhet av löpande redovisning och deltagit vid bokslutsarbete. Du är trygg som person och i din yrkesroll. Erfarenhet av utlandsanställda samt av ekonomi- och lönesystem Maconomy och Visma är meriterande. Tjänsten kräver erfarenhet av att följa kollektivavtal och goda kunskaper gällande anställningsregler och övriga lagar.

Krook & Tjäder erbjuder

Med en öppen och tillåtande kultur tillåts varje individ blomstra utifrån frihet och ansvar. Hos oss får du stora möjligheter att utveckla och utvecklas. Vi arbetar utifrån en utvecklingsmodell där du tillsammans och i täta avstämningar med din närmaste chef skapar du din egen utvecklingsplan.

Tillsvidareanställning arbetstid deltid eller heltid (omfattning efter överenskommelse).

 

Ansökan & Kontakt

Vi kallar löpande till intervjuer.

Sista dag för ansökan  2017-11-30.

Om du har några frågor kring tjänsten kan du kontakta Soile Alfredsson 0709-642 579

För att söka tjänsten bifogar du ditt CV tillsammans med ett personligt brev till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

"Göteborg – Ekonom/Löneadministratör"


Arkitekterna Krook & Tjäder är bland de tio största arkitektkontoren i Sverige med över 200 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad, Borås, Uppsala, Östersund & Oslo. Kontoren arbetar med en stor bredd av uppdrag inom husbyggnad, stadsbyggnad, landskapsplanering, inredning samt produktdesign. Krook & Tjäders kontor är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001. Inom Krook & Tjäder finns en etablerad modell för delägarskap.